“Mooi leven”

Namens de inmiddels overleden man mag ik met toestemming dit bericht plaatsen.
Peter

Het zit erop, de laatste verf is op mijn levensschilderij gestreken.
In mijn atelier liggen halfvolle tubes roerloos naast het pallet en de kwasten. Op de ezel staat een niet afgemaakt schilderij, maar treur niet, kleur de dag en lach!

Ik heb met volle teugen genoten van het leven en er uitgehaald wat er voor mij in zat.
Geboren, 59 jaar geleden in een kleurrijk gezin onder de rook van Amsterdam. Een geweldige jeugd gehad met mijn al even flamboyante ouders, alles kon en alles mocht.
Had ik geen zin in school, dan hield mijn moeder me thuis en gingen we samen aan het knutselen of zette mijn vader mij in de bakfiets en gingen we naar het bos.
Vriendjes en vriendinnetjes waren altijd welkom en het was bij mij thuis dan ook vaak een zoete inval. We hielden logeerpartijtjes, maakte poppetjes van klei, kregen verf en kwasten om te schilderen en er was altijd wel iets lekkers.

Mijn middelbare schooltijd heb ik met de nodige tegenzin doorlopen, ik vond het maar tijdverspilling en was liever bezig met mijn handen. Ik schilderde, boetseerde of was iets aan het maken van de resten hout die achter het huis lagen. Menig uur heb ik gespijbeld en dan hing er wel weer een leraar met mijn moeder aan de telefoon. Het enige wat ik dan hoorde was, niet meer doen jongen en kreeg een aai over mijn bol.

Ik hield van het leven en van de mensen om mij heen. Iedereen weet dan ook dat ik nooit verliefd werd op het geslacht, maar op de persoon.
ik heb een meer dan rijk liefdesleven gehad en genoten van iedereen waar ik een deel van mijn leven mee heb mogen doorbrengen. Dank jullie voor alle lieve woordjes, kussen,  de strelingen waar ik van kon genieten, de heftige seks en alles wat je maar kunt bedenken. Ik zal het gaan missen denk ik, of het moet zijn dat het daar, waar ik heen ben gegaan, gewoon doorgaat, als het zo is laat ik het je weten mijn liefste!

In mijn rijke leven heb ik van veel mensen en dingen inspiratie gekregen en vele mooie werken mogen maken. Ik ben dan ook met recht trots op alles wat ik heb gemaakt.
Mocht ik mensen hebben gekwetst, dan bied ik daar mijn oprechte verontschuldigingen voor aan, ik heb het nooit zo bedoeld, maar ik was nu eenmaal niet erg genuanceerd.

Ik kan nog heel veel herinneringen ophalen aan alles en iedereen die in mijn leven voorbij zijn getrokken, maar zoals iedereen weet ben ik een doener en geen grote prater, tenzij ik alcohol had gedronken.

Lieve familie en vrienden, heb elkaar lief, leef het leven zoals ik dat heb gedaan en drink straks een flinke borrel op mijn leven, dan doe ik dat ook.

Ik heb nog 1 laatste wens, bij dit afscheid zijn geen rituelen of zware teksten, wel vrolijke muziek en luchtige gedichten. Hoewel ik nog een kleine verrassing voor jullie in petto heb.
Straks bij de borrel, staan mijn tubes verf, mijn kwasten en palet voor jullie klaar. Er staat ook een ezel met een doek, waar ik de eerste streken op heb gezet. Als herinnering aan mijn leven en aan dit afscheid, wil ik graag dat jullie er allemaal wat kleurigs bij schilderen, laat je fantasie maar gaan.
Het schilderij door ons allen gemaakt zal een mooie plek krijgen op mijn latere gedenkplek.

Het ga jullie goed en ik zeg alvast: “PROOST, op het leven.”

Zeg nooit: Er is nog tijd genoeg.
Zeg nooit: misschien een volgende keer.
Want er bestaat ook nog zoiets als….het is te laat.

Zeg nooit: Er is nog tijd genoeg.
Zeg nooit: misschien een volgende keer.
Want er bestaat ook nog zoiets als….het is te laat.

Zeg nooit: Er is nog tijd genoeg.
Zeg nooit: misschien een volgende keer.
Want er bestaat ook nog zoiets als….het is te laat.

scan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *