Wie ben ik?

Mijn naam is Peter Daris, geboren en getogen in het mooie Brabant.

In mijn werkverleden heb ik ervaring op mogen doen in de gezondheidszorg, de dienstverlening, uitvaartbranche en in de verkoop.
In de gezondheidszorg heb ik mogen werken met dementerende ouderen en in de uitvaartbranche als uitvaartverzorger.

Sinds 2001 woon ik in het mooie Gelderse Arnhem en ik heb er mijn draai volledig gevonden. In mijn laatste baan als leidinggevende op de afdeling klantenservice bij een groot bedrijf in kantoorartikelen en kantoormeubelen, ben ik door een reorganisatie boventallig verklaard en heb ik nagedacht over mijn toekomst. Ik miste iets in mijn leven, iets wat mij volledige voldoening gaf. Al denkende kwam ik tot de conclusie dat ik dat altijd wel gehad heb in mijn baan als uitvaartverzorger. Het is daarom dat ik nu de keuze heb gemaakt te gaan werken als Ritueel begeleider/Uitvaartspreker.

Ik heb een passie voor mensen en bij mij mag en kun je gewoon jezelf zijn en mag je van mij verwachten dat ik je op een professionele wijze, maar ook liefdevol zal begeleiden tijdens de moeilijke dagen na het overlijden van een dierbare of in de periode voorafgaande aan het overlijden.

Als een dierbare ernstig ziek is, of is overleden heb je pijn en veel verdriet. Er moet van alles worden geregeld, maar je hoofd staat er niet naar. Op dat moment heb je iemand nodig die naast je staat, je begrijpt en je aanvoelt. Een rots in de branding en die alles voor je regelt zoals jij dat zou doen.

Die iemand wil ik graag voor je zijn, dat betekent dat ik er voor je ben, naar je luister en je begrijp.

Een rots in de branding kan en wil ik ook voor je zijn op het moment dat je leven een hele andere wending neemt.
Stel je voor, iemand die je dierbaar is krijgt te horen dat hij of zij ernstig ziek is en zal gaan overlijden.
Hoe fijn is het dan dat je samen de kans krijgt om in de tijd die jullie nog rest, meer mooie herinneringen te maken. Samen na te kunnen denken en werken aan de invulling van het afscheid. Ik kan jullie in de moeilijke tijd ondersteunen in het samenstellen van je levensverhaal en de rituelen op de dag van het afscheid.
Ik kan je ook in contact brengen met een fotograaf, bloemist, uitvaartondernemer of waar je ook maar aan denkt, in de tijd die jullie nog rest. Hiervoor kun je altijd hulp inroepen van een ritueel begeleider, ook als het afscheid nog ver weg is. Hij of zij kan jullie ondersteunen in het samenstellen van je levensverhaal en de rituelen op de dag van het afscheid.