Wat doe ik?

Wat ik voor u kan doen is afhankelijk van wat uw wensen zijn. Ik kan u ‘alles’ uit handen nemen van een uitvaartdienst. Het kan ook zijn dat u uitgesproken ideeën hebt en wenst dat die zo nauwkeurig mogelijk uitgevoerd worden. Ik kan u ook terzijde staan in de laatste fase van uw leven en samen met u op zoek gaan naar de rituelen en teksten die u wilt zien en horen tijdens de afscheidsdienst, kortom, samen zoeken, en structuur geven aan deze emotionele maar belangrijke dag. Alles kan en alles mag. De bijdrage die ik als Ritueel begeleider/Uitvaartspreker lever, wordt op maat van uw situatie en wensen gemaakt.

Wat kan ik allemaal doen? 

  • Samen met nabestaanden en de uitvaartverzorger de periode tot en met de uitvaartdienst inrichten. Meedenken en adviseren over de keuzes die daarin zijn. 
  • Adviseren in of het daadwerkelijk schrijven van teksten voor bijv. de rouwkaart, levensverhaal, advertentie. 
  • Het leiden van en spreken in de uitvaartdienst. Het spreken kan zijn: het levensverhaal, een overdenking etc. De invulling van de dienst bereid ik samen met de nabestaanden voor. 
  • Adviseren in de keuze voor een uitvaartverzorger na het overlijden en de uitvaart.
  • Voor wie zijn/haar eigen uitvaart of die van een naaste wil voorbereiden: een voorbereidend gesprek bij leven voeren en de wensen vastleggen in een document voor de nabestaanden.